4G Bredband

4G Bredband är uppföljaren till 3G Bredband och levererar extremt höga hastigheter – upp till 100 Mbit/s. Det är hastigheter som kan likställas med många vanliga bredband – vilket 3G Bredband aldrig kunde komma i närheten av.

4G byggs fortfarande ut och det är operatören Telia som håller täten med Tele2 och Telenor strax efter. Tre är tyvärr inte med i tävlingen om 4G utan har valt att satsa på sitt 3G-nät och bygga vidare på det.

4G-nätet har begränsad täckning jämfört med 3G-nätet och du bara vara medvetet om det när du investerar i ett 4G Bredband. De städer som har stöd för 4G har dålig täckning i de yttre delarna av staden. Det är alltså de centrala delarna och områdena som framför allt har 4G-täckning.

Se till att du får stöd för 3G också om du tänkt investera i ett 4G bredband. Det finns ju inte värre än att vara låst till centrum om man har ett mobilt bredband.

4G-abonnemang

Idag har Telia, Telenor och Tele2 4G-abonnemang att täckna. Glöm inte att jämföra 4G Mobilt Bredband så du kan se vem som är billigaste etc.

4G-router

Det finns idag endast ett fåtal 4G-routrar ute på marknaden men det lär fyllas på med fler succesivt. Det är stor chans att det finns betydligt fler ute när du läser detta jämfört med när jag skrev det – men det säger sig kanske själv 🙂

Router för 4G Bredband kan vara ett bra alternativ om du vill dela ditt bredband mellan flera datorer och digital enheter – så som mobiltelefoner och TV-apparater etc.