Har du någon gång läst en jämförelse av bredband och känt dig säker på vad du ska ha, men att du ändå fått fel produkt i slutändan? Det händer hela tiden för många artiklar fokuserar på fel saker och de som verkligen inte är insatta i ämnet leds på fel vägar – vilket resulterar i att fel produkt köps.

Jag sprang över en guide om att jämföra mobilt bredband som verkligen sätter fingret på problemet. Om det bara funnits en produkt, från en leverantör och som alltid i alla situationer var det bästa för alla, så hade vi levt i ett utopi utan dess like. Nu gör vi inte det och alla våra behov är olika. Det är därför inte svårt att förstå att det finns olika produkter för att täcka alla våras behov. Det som är bäst för dig, behöver inte vara bäst för någon annan. Artikeln jag länkade till tar upp detta på ett väldigt bra sätt, går igenom alla viktiga funktioner och vilka behov dessa täcker. Jag lovar att du kommer känna dig mycket klokare på vilket mobilt bredband du ska välja efter att du läst artikeln.

För att sammanfatta artikeln så föreslår det att i första hand ignorera täckningen och fokusera på de andra faktorerna. Faktorer som hastighet, bindningstid, priser, fri surf och rangordna dem efter vilka abonnemang som är mest intressanta. När detta sedan är gjort kan man eliminera abonnemang från operatörer som inte har täckning där man önskar…

 

Mobilt Internet eller Mobilt Bredband som man kanske främst tänker på, är något som blivit allt vanligare i de svenska hushållen. I takt med 3G-näten bygts ut sedan början av milleniumet så har täckning blivit bättre och operatörerna täcker idag stora delar av Sverige där människor bor. Detta har sedan lett till att 3G Bredband blivit väldigt attraktivt för många. Och idag är mobilt bredband minst lika stort som vanligt fast bredband.

Priset på bärbara datorer har också blivit mycket billigare och det är en nyckel till att mobilt bredband fått en sådan genomslagskraft. Idag har nästan varje student en egen laptop och vad passar inte då bättre än mobilt bredband som de kan använda hemma, i skolan eller på biblioteket. Även yrkesmänniskor och familjer har börjat satsa mer och mer på mobilt bredband och detta har också gjort det mycket billigare. Priserna på mobilt bredband är idag väldigt snarlika priserna för vanligt bredband.

Nu när mobilt bredband med 4G-teknik är på väg att slå igenom så kan vi förvänta oss extremt höga hastigheter och ännu fler som konverterar från vanligt bredband till mobilt bredband.