Mobilt Bredband med 3G router är ett populärt alternativ för dig som vill ersätta ditt vanliga bredband med mobilt bredband. Detta gör att alla era enheter som har tillgång till ett trådlöst nätverk kan dela på ett enda mobilt bredband. På så sätt slipper ni köpa flera abonnemang eller dubbla kort för att dela på Internet.

Det blir allt vanligare att digitala enheter får tillgång till WiFi för att få åtkomst till Internet. Det är inte ovanligt att hem idag består av mobiltelefoner, bärbara datorer, TV-apparater och handdatorer – alla med möjlighet att kommunciera över WiFi för att få tillgång till trådlöst Internet. Planerar man då att ersätta sitt vanliga bredband med mobilt bredband så kan det vara klokt att investera i en 3G-router som kan dela bredbandet till alla dessa enheter. Och även om ni inte har dessa enheter idag, så har ni dem kanske imorgon och det är inte då man vill inse sitt misstag att inte investera i en router.

De flesta operatörer säljer idag 3G-router som du kan få tillsammans med ditt 3G bredband. Du kan till och med få nersatt pris på det om du binder dig till operatören.

Men 4G och 4G-router då?

I skrivande stund (2011-09-18) så är 4G ganska nytt, men det slår sig fram hårt och snabbt. De första routrarna som har stöd för 4G har funnits ute i ett par månader men så vitt jag vet så finns det ingen operatör som erbjuder detta än. Men om du har täckning för 4G och vill ha ett snabbt Internet så kanske det kan vara aktuellt att investera i en 4G-router själv?